1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två kvinnor dödades på gymnasieskola i Malmö

Två kvinnor i 50-årsåldern, båda lärare på skolan, avled av sina skador. En 18-årig elev är anhållen misstänkt för mord på sin gymnasieskola i centrala Malmö på måndagen.
Malmö • Publicerad 22 mars 2022 • Uppdaterad 25 april 2022
Två kvinnor dödades på gymnasieskola i Malmö
Två kvinnor dödades på gymnasieskola i MalmöFoto: Johan Nilsson/TT

Enligt polisen kom larm om händelsen strax efter 17 under måndagen. Två personer anträffades då skadade. Personerna, två kvinnor i 50-årsåldern, fördes till sjukhus men deras liv gick inte att rädda.

Polisens insatsstyrka på plats inne i en gymnasieskola i Malmö på måndagskvällen.
Polisens insatsstyrka på plats inne i en gymnasieskola i Malmö på måndagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

– Gärningsmannen är 18 år, hemmahörande i en stad i Skåne, elev på skolan. Förekommer inte tidigare i belastningsregistret, säger Petra Stenkula, polisområdeschef på pressträffen i dag.

– Under kvällen genomförs det ett stort antal utredningsåtgärder. Vi kommer fortsätta med det. Förundersökningen leds av åklagare.

Lite är känt om omständigheterna kring dådet som inträffade igår eftermiddag i gymnasieskolan Malmö Latinskola.

Lite är känt om omständigheterna kring dådet som inträffade igår eftermiddag i gymnasieskolan Malmö Latinskola.
Lite är känt om omständigheterna kring dådet som inträffade igår eftermiddag i gymnasieskolan Malmö Latinskola.Foto: Johan Nilsson/TT

Attacken på skolan i Malmö är inte den första som skett i Sverige. Tidigare i år gick en 16-årig pojke till attack på en skola i Kristianstad. En elev skadades svårt och en lärare skadades lindrigt.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.