1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två bekräftade fall av covid-19 i den lokala fotbollen

Två spelare i herrlaget i Broby IF är smittade av covid-19. Föreningen har beslutat att ställa in veckans träningar. Torsdagens träningsmatch mot Lönsboda är också inställd.
Broby • Publicerad 23 juni 2020
Foto: Johansen, Carina

I helgen bekräftades att två spelare i herrlaget (spelar i division 5) har smittan. Men föreningens ordförande Oliver Blennborn ser ingen risk att covid-19 ska spridas fort i Broby IF.

– Nej, risken för det är minimal.

Varför?

– De två spelarna har av olika skäl, inte på grund av covid-19, inte tränat med föreningen de senaste veckorna. Vi misstänker att de har blivit smittade på en studentfest.

– Samtidigt tar vi inga risker. Därför ber vi alla spelare som börjar känna av några symptom att testa sig och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Blennborn.

I spelarnas fall var symptomen att smak- och luktsinnet försvann. Båda två är bosatta i Östra Göinge kommun. Kommunen hade i förra veckan tio bekräftade fall av covid-19.

Torsdagens träningsmatch mot Lönsboda skulle ha varit föreningens första i sommar. Seriepremiären är den 1 augusti, borta mot Eket.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.