1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två bekräftade fall av covid-19 i den lokala fotbollen

Två spelare i herrlaget i Broby IF är smittade av covid-19. Föreningen har beslutat att ställa in veckans träningar. Torsdagens träningsmatch mot Lönsboda är också inställd.
Foto: Johansen, Carina

I helgen bekräftades att två spelare i herrlaget (spelar i division 5) har smittan. Men föreningens ordförande Oliver Blennborn ser ingen risk att covid-19 ska spridas fort i Broby IF.

– Nej, risken för det är minimal.

Varför?

– De två spelarna har av olika skäl, inte på grund av covid-19, inte tränat med föreningen de senaste veckorna. Vi misstänker att de har blivit smittade på en studentfest.

– Samtidigt tar vi inga risker. Därför ber vi alla spelare som börjar känna av några symptom att testa sig och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Blennborn.

I spelarnas fall var symptomen att smak- och luktsinnet försvann. Båda två är bosatta i Östra Göinge kommun. Kommunen hade i förra veckan tio bekräftade fall av covid-19.

Torsdagens träningsmatch mot Lönsboda skulle ha varit föreningens första i sommar. Seriepremiären är den 1 augusti, borta mot Eket.