GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tryckt stämning i kommunhuset – ingen avtackades

Flera toppolitiker med många år inom kommunpolitiken lämnar sina ledande positioner i och med maktskiftet.
Kristianstad • Publicerad 8 november 2022
kollage
kollage

På onsdagen den 26 oktober sammanträdde kommunstyrelsen, som kan beskrivas som kommunens ”regering”, för sista gången med den senaste mandatperiodens uppsättning av ledamöter.

Den nya kommunstyrelsen efter valet väljs av kommunfullmäktige den 15 november och tillträder därefter.

Pierre Månsson (L).
Pierre Månsson (L).Foto: Mikael Persson

Maktskiftet innebär att veckans sammanträde var det sista för ett flertal personer som nu lämnar den politiska toppen. Bland annat det avgående kommunalrådet Pierre Månsson (L) som suttit i kommunstyrelsen i drygt 20 år, varav åtta som kommunstyrelsens ordförande.

Det var sista sammanträdet även för Anders Tell (S) som varit aktiv i kommunpolitiken i över 20 år, både i kommunfullmäktige och som oppositionsråd.

Anders Tell (S).
Anders Tell (S).Foto: Mikael Persson

Men någon avtackning blev det inte från kommunstyrelsens ordförande Camilla Palms (M) sida. Enligt uppgifter till Kb/NSk ska det ha väckt en del upprörda känslor och väcker möjligen även frågor om stämningen i rådhuset efter maktskiftet.

Personer som Kb/NSk pratat med berättar att det är kutym att man avtackar förtroendevalda. Det behöver inte vara presenter, men i alla fall några väl valda ord och ett tack för de år som folk har engagerat sig.

Pierre Månsson (L) väljer att inte kommentera.

– Jag noterade det, men jag har ingen kommentar, säger han.

Vänsterpartiets Mikael Persson var på plats. Han lägger inte så stor vikt vid blomsterkvastar och presenter, säger han.

– Jag hade nog räknat med att vi skulle säga tack till lite folk som inte sitter kvar. Anders Tell (S) till exempel har suttit rätt många år, både i fullmäktige och som oppositionsråd, säger Mikael Persson.

Mikael Persson (V).
Mikael Persson (V).Foto: Mikael Persson

Fotnot: Efter valet tar en ny koalition mellan M, SD och KD över styret i Kristianstad. De senaste fyra åren har M, L, C och KD styrt.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.