1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Trots namnunderskrifterna – polisen tror inte på kontor på Gamlegården

1095 personer skrev under föreningen Tillsammans för Kristianstads namninsamling för att införa kvarterspoliser på Näsby. Men polisen tror inte att det blir verklighet inom den närmaste tiden, vilket ledde till en stundtals hätsk diskussion när namninsamlingen lämnades över.
Kristianstad • Publicerad 11 november 2021 • Uppdaterad 17 november 2021
Namninsamling för kvarterspolis på Gamlegården.
Namninsamling för kvarterspolis på Gamlegården.Foto: Mikael Persson

– Förskolelärare, bibliotekarier, restaurangägare, affärsägare är några av de som har skrivit under. Vi vill att polisen ska hjälpa till att skapa trygghet för de som bor på Gamlegården genom att ha ett poliskontor mitt i centrumet, säger Ulf Johansson, föreningen Tillsammans, i sitt anförande inne i polishuset.

Ulf Johansson.
Ulf Johansson.Foto: Mikael Persson

Inre befäl på polisen Anders Olofsson, tror inte att polisen kommer flytta delar av sin verksamhet till Näsby. Men betonar vikten av polisen och andra myndigheters närvaro i utsatta områden som Gamlegården.

– Vi ska bli fler områdespoliser som jobbar med preventiva åtgärder och brottsförebyggande åtgärder. Men att etablera ett kontor på Gamlegården ser jag inte framför mig i nutid, säger Anders Olofsson.

Ander Olosson, inre befäl.
Ander Olosson, inre befäl.Foto: Mikael Persson
Ebbe GerttenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.