Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Toppchef slutar i kommunen: Kunde inte säga nej till ”guldchans”

Mattias Larsson slutar vid årsskiftet som ekonomichef i Östra Göinge kommun.
Han fick ”an offer he can't refuse”.
– En guldchans, förklarar Larsson.
Östra Göinge • Publicerad 12 oktober 2022
Mattias Larsson slutar vid årsskiftet som ekonomichef i Östra Göinge kommun.
Mattias Larsson slutar vid årsskiftet som ekonomichef i Östra Göinge kommun.Foto: Östra Göinge kommun

Han tillträdde sin nuvarande tjänst den 16 augusti 2019, efter att ha tagit över efter Oscar Nilsson som lämnade för att bli ekonomidirektör i Kristianstads kommun.

Det var faktiskt nämnde Nilsson som rekryterade Mattias till Östra Göinge kommun 2017. Då kom han från en tjänst som ekonom på Eslövs kommun (skola och fritid) och det är dit han återvänder nu.

Annons

– Jag ska bli ekonomichef i min hemkommun Eslöv, berättar Mattias Larsson.

Men det var inget enkelt beslut att ta. Larsson förklarar att han har trivts enormt bra i Östra Göinge kommun men att slopandet av pendling har vägt över.

– Det är ändå 2,5 timme per dag som jag pendlat, säger Larsson.

I tre års tid har Mattias Larsson varit ekonomichef i kommunen.
I tre års tid har Mattias Larsson varit ekonomichef i kommunen.Foto: Johan Nilsson/TT

Han visste i somras att Eslövs ekonomichef Tomas Nilsson skulle gå i pension (Jan Tingecz är nu tillförordnad), fast tänkte inte mer på det.

Men så blev Mattias en dag kontaktad av en rekryterare som undrade om han inte skulle söka tjänsten.

– En guldchans. Sådana här tillfällen växer inte på träd, konstaterar Mattias Larsson.

Tidigare har familjesituationen fungerat någorlunda bra eftersom hans fru studerat. Men nu arbetar även hon 100 procent och det ställer nya krav på livspusslet.

Mattias jobbar dock kvar i Östra Göinge till årsskiftet (med viss reservation för ledighet att ta ut) och påbörjar sitt nya jobb den 2 januari. Han kommer dock finnas tillgänglig för frågor och hjälp under en övergångsperiod för den som övertar Mattias tjänst i Östra Göinge.

– Precis som Oscar gjorde när jag var ny i tjänsten här, säger Mattias och fortsätter:

– Den största förändringen i Eslöv blir att arbeta med nämnder. Jag har verkligen tyckt om att arbeta i Östra Göinge, har det varit några frågor eller orosmoln har de styrande politikerna gått några meter i en korridor och så har vi pratat om saken. Och så har det löst sig, direkt. Det är med svår ångest jag tagit beslutet att lämna. Jag vet vad jag har, men inte vad jag får.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons