1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tonåringar begärs häktade efter skjutningen

De två pojkar, 16 och 17 år, som är misstänkta för skjutningen på Skolgatan har begärts häktade.
Hässleholm • Publicerad 6 oktober 2022
Häktningsförhandlingarna hölls i Hässleholms tingsrätt.
Häktningsförhandlingarna hölls i Hässleholms tingsrätt.Foto: Marika Höghäll

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas i Hässleholms tingsrätt under onsdagen och båda två är misstänkta för försök till mord samt grovt vapenbrott, tillsammans och i samförstånd med annan.

Som häktningsgrund anför åklagaren att det för angivet brott inte är föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år, samt att det finns risk för att de misstänkta genom att undanröja bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning.

Avspärrningar efter skottlossningen på måndagsnatten.
Avspärrningar efter skottlossningen på måndagsnatten.Foto: Jörgen Svensson

Båda misstänkta är hemmahörande i Helsingborgstrakten. 16-åringen dömdes så sent som för en månad sedan för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och penningtvättsbrott till ungdomsvård.

17-åringen har varit misstänkt för en rad brott, såsom personrån, narkotikaförsäljning och misshandel, och har varit föremål för insatser från samhället sedan flera år.

De greps klockan 01.45 natten till måndag, alltså mindre än en timme efter att en man i 20-årsåldern blev skjuten och allvarligt skadad på Skolgatan i Hässleholm.

Skjutningen inträffade på Skolgatan i Hässleholm, natten till måndagen.
Skjutningen inträffade på Skolgatan i Hässleholm, natten till måndagen.Foto: Lasse Ottosson
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.