1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tingsrätten: Bevisen mot 21-åringen är övertygande

Mycket tyder på att 21-åringen döms för mordet på Emilia Lundberg i Tollarp. Nu ska han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
Kristianstad • Publicerad 30 november 2020 • Uppdaterad 1 december 2020
Emilia Lundberg, 20 år, hittades död i Vramsån den 3 december 2019. Hennes föräldrar hade anmält henne försvunnen den 23 november.
Emilia Lundberg, 20 år, hittades död i Vramsån den 3 december 2019. Hennes föräldrar hade anmält henne försvunnen den 23 november.Foto: Lasse Ottosson

Under fredagen meddelade tingsrätten sitt beslut. Tingsrätten skriver att det finns övertygande bevisning om att den åtalade 21-åringen har mördat Emilia Lundberg.

”Klart att vi är besvikna. Och förvånade”
Melka Kjellberg, 21-åringens advokat

Enligt beslutet ska mannen sitta kvar i häktet. Han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Den ska visa om 21-åringen bör överlämnas till rättspsykiatrisk vård eller dömas till fängelse.

Undersökningen tar cirka en månad.

Här förs den misstänkte 21-åringen in i tingsrätten inför första dagen i rättegången. Rättegången varade i elva dagar.
Här förs den misstänkte 21-åringen in i tingsrätten inför första dagen i rättegången. Rättegången varade i elva dagar.Foto: Lasse Ottosson
”Det kommer vi att överklaga till hovrätten”
Melka Kjellberg, 21-åringens försvarsadvokat

21-åringen har hela tiden nekat till att han mördat Emilia. Hans försvarsadvokat Melka Kjellberg säger till Kristianstadsbladet att tingsrättens besked kom som en besvikelse.

– Det är klart att vi är besvikna. Och förvånade också faktiskt, säger hon.

Melka Kjellberg anser att det inte finns något som knyter hennes klient till mordet på Emilia Lundberg.

– Nu kan man naturligtvis misstänka att han blir dömd. Det kommer vi att överklaga till hovrätten, säger Melka Kjellberg.

Melka Kjellberg tror inte att 21-åringen är sjuk.

– Jag vet att han mådde väldigt dåligt i december förra året. Men som han har sagt själv under rättegången så mår han bra nu. Han är väldigt stabil och har bra medicin för sin ADHD.

21-åringen greps i början av december förra året. Han har suttit häktad i cirka ett år.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.