1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tillbaka i topp 100 – bäst i nordost

Företagsklimatet i Östra Göinge frodas igen, det visar Svenskt näringslivs rankning. Kommunen är åter tillbaka i topp 100 och är bäst bland kommunerna i Skåne nordost. För 20 år sedan låg kommunen på jumboplats. Men det finns områden som oroar.
Östra Göinge • Publicerad 22 september 2021
Antalet jobb inom industrin minskar i Östra Göinge. Men företagsklimatet blir allt bättre.
Antalet jobb inom industrin minskar i Östra Göinge. Men företagsklimatet blir allt bättre.Foto: Lasse Ottosson

– Jätteroligt att vi når näst bästa plats, någonsin, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).Han kan se tillbaks på en otrolig resa för näringslivet i Östra Göinge

Sedan 2001 rankar Svenskt Näringsliv företagsklimatet i alla 290 kommuner varje år. Förra året hamnade Östra Göinge på plats 108. I år blev det plats 73.

”Än är vi inte nöjda”
Patric Åberg (M)

Rankingen är resultatet av en enkätundersökning.

– Det är ett väldigt fint resultat. Glädjande är att vi klättrar på de flesta punkterna i enkäten, säger kommunalrådet Patric Åberg (M) i ett pressmeddelande.

Patric Åberg (M) och Fredrik Persson, näringslivschef i Östra Göinge kommun.
Patric Åberg (M) och Fredrik Persson, näringslivschef i Östra Göinge kommun.Foto: Marie-Louise Lindell

Det har varit ett år med pandemi och restriktioner. Men Östra Göinge har försök hålla kontakten med företagen, såväl digitalt som fysiskt, på ett säkert sätt.

Ett orosmoln är dock en fråga som engagerar både företagare och medborgare i kommunen, nämligen frågan om brottslighet och otrygghet.

Där ligger Östra Göinge fortfarande på bottenplats och har halkat ner 26 steg till plats 271. Förra rankningen (2020) var frågan med för första gången.

– Än är vi inte nöjda, säger Patric Åberg.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.