1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Testerna för covid-19 är slut i Skåne

Det är lång kö i Skåne för att bli testad för covid-19. Tiderna för hela veckan slut. Politikerna vill nu ta till nya metoder.
Kristianstad • Publicerad 11 november 2020
Fler provplatser ska öppna i Skåne, totalt tio drive in-platser för provtagning av covid-19 ska det bli. Men var är ännu inte bestämt.
Fler provplatser ska öppna i Skåne, totalt tio drive in-platser för provtagning av covid-19 ska det bli. Men var är ännu inte bestämt.Foto: Johan Nilsson/TT

30 000 skåningar testas i snitt varje vecka för covid-19. Det är en siffra som ständigt ökar. Det har gjort det svårt för många invånare att boka ett test via 1177.se. Tiderna har bokats snabbt. Nu är tiderna för självtestning slut.

– Därför är planen att utöka antalet provplatser dit du kan köra bil. Det ska bli tio nya, men platserna är ännu inte bestämda, säger Johan Vestergren, på Region Skånes presstjänst.

– När de finns på plats ska vi kunna provta 5 000 personer fler varje vecka, säger han.

Henrik NordellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.