1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Straff: Ledare uttryckte sig rasistiskt – ska betala 3 000 kronor i böter

En ledare i Balsby SK anmäldes efter matchen mot Vilan BoIS. Ledaren ska ha uttryckt sig rasistiskt.
Nu är domen klar – ledaren döms att betala 3000 kronor i böter. ”Det är praxis enligt mallen för straff vi har fått från Riksidrottsförbundet, som gäller rasistiska tillmälen”, säger Mats Hansson på Skånes FF.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 27 augusti 2021
Matchen mellan Vilan BoIS och Balsby SK (2-1) i division 6 var lugn. Det var efter matchen det blev bråk.
Matchen mellan Vilan BoIS och Balsby SK (2-1) i division 6 var lugn. Det var efter matchen det blev bråk.Foto: Janerik Henriksson/TT

Vilan BoIS vann matchen mot Balsby SK den 13 augusti med 2–1. Det var efter matchen det blev bråk. Enligt Vilan BoIS ska en ledare i Balsby ha uttryckt sig rasistiskt mot Vilans ordförande Johan Tinné.

– Det är en sak att bli kritiserad som spelare, men rasistiska kommentarer kan vi inte acceptera. Alla är lika mycket värda, oavsett hur de ser ut, sa Emil Ashoor från Vilan till Bladetsporten.

”Det var en enorm chock. Det var hemskt”
Emil Ashoor, Vilan BoIS

– Jag har spelat fotboll i 30 år och aldrig tidigare har jag hört någon säga det ordet till någon. Det var en enorm chock. Det var hemskt, säger han.

Händelsen rapporterades också av domaren efter matchen.

Skånes FF har nu beslutat att straffet för Balsbyledaren blir 3000 kronor i böter, pengar han ska betala till Svenska Fotbollförbundet.

”Det är praxis enligt mallen för straff vi har”
Mats Hansson, Skånes FF

– Det är praxis enligt mallen för straff vi har fått från Riksidrottsförbundet, som gäller rasistiska tillmälen, säger Mats Hansson på Skånes FF.

Även Johan Tinné klandras.

– Han har fått en tillrättavisning. Han blev anmäld av domaren för att han verkade som ledare under den här matchen, trots att han är avstängd för att verka just som ledare.

Tinné stängdes av i 14 månader efter en händelse i mötet med Bjärlöv i slutet av augusti förra året.

Bladetsporten har varit i kontakt med Balsbyledaren, som avböjer att kommentera.

Ola SelbySkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.