unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stort pådrag från polisen – bilist vägrade stanna

Det var vid lunchtid på fredagen som folk på stan kunde se en helikopter hovra ovanför. Skälet var en bilist som försökte smita från polisen. Mannen misstänks nu för flera brott.
Här slutade biljakten.
Här slutade biljakten.
Foto: Martin Söderberg

Polisen ville kontrollera en bilist på Näsby. Mannen i bilen vägrade stanna. Han körde vidare. Då skickade polisen ut flera polisbilar för att få stopp på bilen.

– Polisen skulle göra en kontroll av bilen på Näsby. Så försökte han köra från patrullen och sen slutade det i centrala Kristianstad, säger Mikael Persson, inre befäl på polisen Kristianstad.

Trafiken påverkades i centrum. Bland annat leds trafiken om vid tingsrätten.
Trafiken påverkades i centrum. Bland annat leds trafiken om vid tingsrätten.
Foto: Mrtin Söderberg

I biljakten deltog bland andra hundbil, trafikbil, ingripandebil och helikopter. Jakten tog slut vid tingsrätten i Kristianstad. Föraren är nu misstänkt för bland annat drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Många polisbilar deltog i biljakten.
Många polisbilar deltog i biljakten.
Foto: Martin Söderberg

Mannen, född i slutet av 1990-talet, omhändertogs av polisen efter jakten. Han ska lämna prover och förhöras. Han och bilen är kända för polisen sedan tidigare.

– Bilen har setts i samband med vårdslös körning tidigare, säger Mikael Persson.

Mannen var ensam i bilen.