1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stor polisinsats i centrala Broby: ”Det här kommer hända fler gånger”

Flera polisinsatser har gjorts i Broby under tisdagen. ”Jag förstår att folk undrar”, säger Patric Åberg (M).
Broby • Publicerad 29 september 2021
Polisen under insatsen i centrala Broby.
Polisen under insatsen i centrala Broby.Foto: Marie-Louise Lindell

Brobybor spärrade upp ögonen under tisdagsförmiddagen. Kristianstadsbladets reporter på plats såg ett 15-tal poliser i flera olika fordon. Bland annat polisbilar- och polisbussar, med flertalet poliser utanför, vid en fastighet i centrala Broby.

– Vi har dels ett tillsynsärende vid en restaurang i Broby där polisen biträder. Sedan pågår det också ett utredningsärende i ett annat fall, men det kan vi inte berätta något om, sa Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral, på tisdagen.

”Vi gör detta för att öka tryggheten”
Patric Åberg (M)

Invånarnas frågor gjorde att kommunen gick ut med information på sin hemsida. Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) säger att det handlar om samverkan med flera olika myndigheter.

– Jag förstår att folk undrar, säger Patric Åberg (M).

Några av poliserna vid tisdagens insats i Broby.
Några av poliserna vid tisdagens insats i Broby.Foto: Marie-Louise Lindell

På kommunens hemsida ostragoinge.se säger han:

– Vi gör detta för att öka tryggheten, förhindra brott och ge alla företag möjlighet att konkurrera på lika villkor.

”Det är bara så här vi kan nå framgång, genom samverkan”
Patric Åberg (M)

På hemsidan står det också att polispådraget beror på att kommunen tillsammans med polisen, Kronofogden och Tullverket utfört myndighetsgemensam tillsyn vid flera adresser i byn. Myndighetsgemensam tillsyn innebär att flera myndigheter arbetar tillsammans för att säkerställa rättvist företagande, förhindra brott och ökad trygghet.

– Det här kommer hända fler gånger och kan hända under dygnets alla 24 timmar. Det är bara så här vi kan nå framgång, genom samverkan, säger Åberg till Kristianstadsbladet.

Henrik NordellSkicka e-post
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.