Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stopp för lägenheter på Brobysjukhuset – hotar med vite

Brobysjukhusets ägare måste sluta hyra ut lägenheter. Kommunens TT-nämnd anser att boendet är olagligt. Kommunen hotar därför ägaren med vite på 250 000 kronor i månaden – om ägaren fortsätter hyra ut.
Broby • Publicerad 6 november 2020
Brobysjukhuset har över 200 hyresgäster.
Brobysjukhuset har över 200 hyresgäster.Foto: Tommy Svensson

Brobysjukhuset har över 200 hyresgäster. Men Brobysjukhuset får inte användas till lägenheter för permanent boende. Det har TT-nämnden nu beslutat.

Lillehem Teknik, som äger Brobysjukhuset, har ett bygglov. Men det gäller bara för tillfälligt boende, det vill säga pensionat, vandrarhem eller inackordering.

Annons

Enligt TT-nämnden framgår det klart och tydligt att Lillehem Teknik hyr ut lägenheter för permanent boende. De hyresavtal som hyresgästerna har löper tills vidare.

Ägaren nekar till att det är ett permanent boende.

TT-nämnden anser att det får inte vara något permanent boende på Brobysjukhuset. Det strider mot plan- och bygglagen.

TT-nämnden är också kritisk till sanitära och sociala förhållanden på området, liksom säkerhet. Det bor också många barn på området.

Ägaren har lämnat ett yttrande, men det har inte ändrat kommunens beslut.

Ägaren får fem månader på sig att sluta hyra ut bostäder, annars riskerar ägaren ett vite på 250 000 kronor för varje månad som uthyrningen fortsätter.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons