1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stängt i 1,5 år: Familjer välkomna till öppna förskolan igen

Pandemin har slagit hårt mot sociala kontakter. Nu ser läget ljusare ut. Öppna förskolan i Familjehuset öppnar idag igen. Efter närmare 1,5 års stängning.
Kristianstad • Publicerad 1 september 2021
”Det är viktigt att vi öppnar, vi är en familjecentral”, säger Ing-Marie Nilsson, ansvarig för öppna förskolan på Gamlegården.
”Det är viktigt att vi öppnar, vi är en familjecentral”, säger Ing-Marie Nilsson, ansvarig för öppna förskolan på Gamlegården.Foto: Sofyan Aswad

Region Skåne var tydlig, all frivillig verksamhet skulle stänga när pandemin spred sig.

Innan pandemin fanns det öppna förskolor på Österäng, Vilan och Gamlegården. I dag onsdag öppnar öppna förskolan på Gamlegården.

”Det är en trygghet för familjerna att samarbetet finns”
Ing-Marie Nilsson, ansvarig för öppna förskolan

– Det är viktigt att vi öppnar, vi är en familjecentral. Vi har samarbete med barnavårdscentralen (bvc), mödravården och social rådgivning, säger Ing-Marie Nilsson, ansvarig för öppna förskolan.

”Vi har öppet klockan 9 till 12 och från klockan 13 till 15.30 alla dagar, måndag till fredag”, hälsar Ing-Marie Nilsson.
”Vi har öppet klockan 9 till 12 och från klockan 13 till 15.30 alla dagar, måndag till fredag”, hälsar Ing-Marie Nilsson.Foto: Sofyan Aswad

– Vi öppnar både för vår skull och familjernas skull. Det är en trygghet för familjerna att samarbetet finns. Till exempel om någon som kommer till bvc har någon fråga om förskola så kan vi hjälpa till med det, säger hon.

När öppna förskolan är stängd finns inte heller social rådgivning på plats.

– Två av de fyra benen har varit stängda under pandemin, nu är alla på plats igen, säger hon och hoppas att många föräldrar och barn hittar tillbaka.

– Vi har öppet klockan 9 till 12 och från klockan 13 till 15.30 alla dagar, måndag till fredag, hälsar hon.

Öppna förskolan på Österäng kommer inte att öppna igen. Den på Vilan öppnar senare i höst.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.