1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Språkkafé kämpar vidare med hjälp av Kb Mosaik

De som vill lära sig svenska eller prata svenska kan göra det på språkcafé, varje fredag klockan 13.30-15.00 i Kristianstads stadsbibliotek.
Kristianstad • Publicerad 10 mars 2022
Språkcafé varje fredag klockan 13.30-15.00 i Kristianstads stadsbibliotek.
Språkcafé varje fredag klockan 13.30-15.00 i Kristianstads stadsbibliotek.Foto: Sofyan Aswad

Kb Mosaik är en bra hjälp i undervisningen.

– Tidningen är skriven på tre språk, vilket hjälper oss att snabbt förstå vad det handlar om och veta hur vi ska använda orden, säger Maria Linmad, elev.

”Tidningen är skriven på tre språk, vilket hjälper oss att snabbt förstå”
”Tidningen är skriven på tre språk, vilket hjälper oss att snabbt förstå”Foto: Sofyan Aswad
Vi stöter på många svåra ord, men det är en smart idé att jämföra orden med varandra i de översatta texterna, säger Maria Linmad.
Vi stöter på många svåra ord, men det är en smart idé att jämföra orden med varandra i de översatta texterna, säger Maria Linmad.Foto: Sofyan Aswad

– Vi stöter på många svåra ord, men det är en smart idé att jämföra orden med varandra i de översatta texterna, säger hon.

Alla är välkomna. Man behöver inte gå på sfi för att delta.

– Detta ger många nyanlända, eller de som vill lära sig språket och utveckla sig, en möjlighet att stärka sina språkkunskaper. Här kan de prata fritt utan att känna sig blyga, säger lärare Sura Mashat, med kollegan Lars Månsson.

Margareta Andersson, volontärlärare, säger:

Jag tycker det är roligt att uppmuntra dem, säger Margareta Andersson.
Jag tycker det är roligt att uppmuntra dem, säger Margareta Andersson.Foto: Sofyan Aswad

– Deltagarna har en bredd på var de kommer ifrån, och hur länge de har gått i skolan. En del är inte rädda för att prata svenska, medan andra får kämpa med sitt självförtroende.

– Jag tycker det är roligt att uppmuntra dem. Och det är viktigt att hjälpa till med integrationen, som inte är så lätt för alla som kommer hit.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.