GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Spaces by Youngstival: 500 kvadratmeter unga drömmar

Här får ungas drömmar ta plats. Spaces by Youngstival har öppnat i Galleria Boulevard. Med projekt för musik, festivaler, för scoutlägret Jamboree i sommar, för VM i handboll...
”Här är 500 kvadratmeter av bara drömmar”, säger Tim Omorogieva, projektledare.
Kristianstad • Publicerad 15 juni 2022
”Jag har hört att här motiverar de ungdomar att göra något positivt, om de har någon idé kan de starta projekt. Därför är jag här, det är första gången”, säger Nasir Kazimi.
”Jag har hört att här motiverar de ungdomar att göra något positivt, om de har någon idé kan de starta projekt. Därför är jag här, det är första gången”, säger Nasir Kazimi.Foto: Sofyan Aswad

Youngstival står skrivet med stora bokstäver på en vägg. På en annan vägg rubriken Dream, med postit-lappar. ”Jag vill att ungdomar ska ta mer plats”, ”dansproffs”, ”Resa runt världen” står det på några av dem.

– Kristianstad har en enormt mycket drivkraft bland unga och UF-företag, säger Tim Omorogieva.

Eyobel Samson, 20 år, är ordförande för Youngstival. Han har fått chansen att ta ett kliv framåt, ta ansvar och bli en förebild. Tim Omorogieva är projektledare.
Eyobel Samson, 20 år, är ordförande för Youngstival. Han har fått chansen att ta ett kliv framåt, ta ansvar och bli en förebild. Tim Omorogieva är projektledare.Foto: Sofyan Aswad

Vad ska ni göra här?

– Vi vill vara en modern mötesplats, med en coworking yta, där ungdomar och näringsliv, högskolan och kommun möts, för att ta fram olika idéer, säger han.

– Kristianstads kommun jobbar väldigt bra med UF- företag. Jobbar du med ett UF-företag hittar du något hos sig själv som gör dig extra driven. Då ska ungdomarna kunna vara här och känna ”Det här är vår plats, det är här vi ska utveckla våra idéer”.

– Och få vägledning och samtal, säger Eybel Samson, ordförande för Youngstival.

Han har pratat med C4-gymnasiet.

– De ska kanske skicka hit sina UF-företag. Andra skolor är också intresserade. Då kan vi blir ett centrum för UF-företag, säger han.

Deniz Zuber och Mariam Frigui. ”Här får vi unga chans att starta egna projekt. Jag har startat egen tjejgrupp”, säger Mariam Frigui.
Deniz Zuber och Mariam Frigui. ”Här får vi unga chans att starta egna projekt. Jag har startat egen tjejgrupp”, säger Mariam Frigui.Foto: Sofyan Aswad
Ryktet om att det finns drivna ungdomar i Youngstival har nått affärer och Wikan Personal. ”De har redan frågat efter sommarvikarier”, säger Tim Omorogieva, projektledare.
Ryktet om att det finns drivna ungdomar i Youngstival har nått affärer och Wikan Personal. ”De har redan frågat efter sommarvikarier”, säger Tim Omorogieva, projektledare.Foto: Sofyan Aswad
En hel vägg med ungas drömmar.
En hel vägg med ungas drömmar.Foto: Sofyan Aswad
Elias Bengtsson och Liam Swan gör sin praktik på Youngstival. ”Vi planerar för en tvådagars festival på Näsby i augusti”, säger Elias Bengtsson. Här med Yosobel Samson.
Elias Bengtsson och Liam Swan gör sin praktik på Youngstival. ”Vi planerar för en tvådagars festival på Näsby i augusti”, säger Elias Bengtsson. Här med Yosobel Samson.Foto: Sofyan Aswad
”Här är det väldigt integrerat, vi kan hålla på med olika sysselsättningar och lära känna folk”, säger Deniz Zuber.
”Här är det väldigt integrerat, vi kan hålla på med olika sysselsättningar och lära känna folk”, säger Deniz Zuber.Foto: Sofyan Aswad

50-60 ungdomar deltar.

– Vi har redan sex stora projekt på gång, allt från Ung scen på Kulturnatten och vår egen festival Yungstival i augusti, Jamoboree, VM i handboll, säger Tim Omorogieva.

Mariam Frigui, en av ungdomarna, säger:

– Ungdomar får större möjlighet här i Youngstival, vi får chans att starta egna projekt, som jag har gjort. Jag har startat egen tjejgrupp.

– Här är det väldigt integrerat, vi kan hålla på med olika sysselsättningar och lära känna folk, säger Deniz Zuber.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.