1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Sonen Ahmad kritisk till att utredningen lagts ner

Både Abdelqader Tamim och hans som Ahmad är kritiska till att polisen lagt ner förundersökningen om misshandeln. Enligt dem ska en lokförare vid stationen ha blivit vittne till tumultet.
Kristianstad • Publicerad 15 juni 2021
Det var här utanför stationen som misshandeln skedde, klockan två på natten den 28 maj. En man i 25-årsåldern var misstänkt, men enligt polisen står ord mot ord.
Det var här utanför stationen som misshandeln skedde, klockan två på natten den 28 maj. En man i 25-årsåldern var misstänkt, men enligt polisen står ord mot ord.Foto: Lasse Ottosson
”Jag blev riktigt förbannad när jag fick reda på att de lagt ner ärendet”
Ahmad Tamem

– Jag tycker att den person som har gjort det här borde straffas. Polisen kan inte ta så lätt på detta, man måste kunna känna sig säker på sitt jobb. Jag blev riktigt förbannad när jag fick reda på att de lagt ner ärendet, säger Ahmad Tamem.

Städfirman ISS, där både pappan Abdelqader Tamim och sonen Ahmad jobbar, bekräftar att deras anställde blivit överfallen, men vill inte kommentera polisutredningen i dagsläget.

De säger att de har tydliga rutiner för hur de ska hantera en händelse när personalen råkar illa ut.

Händelsen har också anmälts till Arbetsmiljöverket.

”De får hjälp och stöd från chefer, arbetsledare och experter, praktisk hjälp och anpassat arbete”, skriver presskontakter Anders Fridell i ett mejl.

Han kan inte gå in på detaljer utan hänvisar till personalsekretess.

Beslutet om att lägga ner förundersökningen har överklagats till Åklagarmyndigheten. Polisen vill inte kommentera ärendet innan chefsåklagaren Pernilla Åström fattar något beslut.

”Jag har inte hunnit gå igenom det ännu och kan inte svara på när det blir”, skriver hon i en kommentar till Kristianstadsbladet.

Henrik NordellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.