unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Smittan fortsätter uppåt

Antalet covidsmittade fortsätter att stiga i nordöstra Skåne, men bara på vissa orter.
Självtest för eventuellt pågående Covid-19 infektion, med provtagningspinne och tungspatel. Arkivbild.
Självtest för eventuellt pågående Covid-19 infektion, med provtagningspinne och tungspatel. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

De senaste veckorna har antalet smittade av covid-19 ökat i nordöstra Skåne. 23 nya fall i Kristianstad, Hässleholm, Bromölla, Östra Göinge och Osby under vecka 39 och ännu högre veckan efter, totalt 40 fall i de fem kommunerna.

Den senaste veckan har smittan bromsat in i vissa kommuner. Bromölla har inte ett enda nytt fall sedan förra tisdagen. I Kristianstad fortsätter däremot ökningen med samma styrka som tidigare. Under den senaste veckan har kommunen fått 22 nya fall.

I hela Skåne fanns 120 nya fall på tisdagen. Det är den högsta noteringen för ett dygn sedan den 15 september. Av dem fick en person intensivvård, medan 15 var inlagda på vårdavdelning.

Totalt har 282 personer i Skåne avlidit med covid-19 sedan den 18 mars. Senaste dödsfallet registrerades på måndagen, den 12 oktober.

Fakta

Antalet smittade per kommun

Totalt antal fall den 13/10, förändring sedan den 6/10 inom parentes:
Kristianstad: 298 fall (+22)
Hässleholm: 244 fall (+2)
Östra Göinge: 46 fall (+5)
Osby: 39 (+4)
Bromölla: 29 (+-0)
Källa: Region Skåne