1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Smitta på Scan i Kristianstad

Enligt uppgift till Kristianstadsbladet har anställda på en stor arbetsplats i Kristianstad insjuknat i covid-19. Företaget vill inte kommentera.
Kristianstad • Publicerad 13 oktober 2020
Enligt uppgift är flera anställda på livsmedelsföretaget HK Scan smittade av covid-19. Scan har flera hundra anställda.
Enligt uppgift är flera anställda på livsmedelsföretaget HK Scan smittade av covid-19. Scan har flera hundra anställda.Foto: Bosse Nilsson

Enligt källan har många anställda på HK Scan testat positivt för covid-19. Samtidigt är andra hemma och väntar på provsvar. Enligt källan är många oroliga – arbetsgivaren informerar för lite om vilka riktlinjer som gäller.

”Av hänsyn till våra medarbetares integritet kommenterar vi inte uppgifter som rör enskilda medarbetare”
Ylva Swenzén, HK Scans kommunikationschef

HK Scans kommunikationschef Ylva Swenzén vill inte kommentera uppgiften.

”Av hänsyn till våra medarbetares integritet kommenterar vi inte uppgifter som rör enskilda medarbetare eller om någon är smittad eller inte. Vi värnar i första hand medarbetarna för att skydda deras hälsa och säkerhet. Vi arbetar givetvis med stränga hygienföreskrifter och rutiner för att minimera riskerna för uppkomst och spridning av smitta i verksamheten”, skriver hon i ett sms.

”Produktioner och leveranser fungerar utan störningar”, skriver hon.

Kristianstadsbladet har varit i kontakt med tre fackliga företrädare på företaget. Ingen vill kommentera. De hänvisar till kommunikationschef Ylva Swenzén.

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.