1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Smitta på boenden: ”Vi har tyvärr inte läget under kontroll”

Totalt 28 personer, boende och personal, är smittade med corona i Hässleholms kommun. Stor risk för att antalet ökar.
Hässleholm • Publicerad 29 oktober 2020
Tillfälligt besöksförbud har införts på alla särskilda boenden,
Tillfälligt besöksförbud har införts på alla särskilda boenden,Foto: Pontus Lundahl/TT

På ett särskilt boende är nio boende och nio personer ur personalen smittade med corona. På ett LSS-boende är totalt tio smittade, varav fyra ur personalen.

– Tyvärr tror jag inte det slutar här. Vi har en omfattande provtagning just nu. Vi har tyvärr inte läget under kontroll, säger Eva Liljekvist Borg, tf chef för omsorgsförvaltningen.

De mesta inom kultur och fritid är stängt eller inställt. Det gäller fritidsgårdar, aktiviteter på Hovdala, arrangemang i Kulturhuset,  flera gym, bibliotek och simhallar.
De mesta inom kultur och fritid är stängt eller inställt. Det gäller fritidsgårdar, aktiviteter på Hovdala, arrangemang i Kulturhuset, flera gym, bibliotek och simhallar.Foto: Bosse Nilsson
”Det finns många som bär smitta men som inte har symtom”
Eva Liljekvist Borg, tf chef för omsorgsförvaltningen

Hon vet inte hur smittan tagit sig in på boendena.

– Det är mycket svårt att säga. Det finns många som bär smitta men som inte har symtom.

Tillfälligt besöksförbud har införts på alla särskilda boenden.

De mesta inom kultur och fritid är stängt eller inställt. Det gäller fritidsgårdar, aktiviteter på Hovdala, arrangemang i Kulturhuset, flera gym, bibliotek och simhallar.

Aktiviteter för unga födda 2005 och senare kan fortsätta.

– Det är ett allvarligt läge och viktigt att bryta smittspridningen, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M).

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.