1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Smaka och njut av årets skörd

Smak och njutning i mängder. Under lördagen kan du ta med familjen på skördefest i Tivoliparken i Kristianstad, där det finns aktiviteter för barn. Eller åk runt på skördemarknad i Östra Göinge, på fyra olika ställen med 30 utställare.
Kristianstad/Östra Göinge • Publicerad 24 september 2021
Jarl och sonen Gustav Sjunnesson på Baggagården inför lördagens skördemarknad i Östra Göinge. Baggagården är en av fyra platser för besökare.
Jarl och sonen Gustav Sjunnesson på Baggagården inför lördagens skördemarknad i Östra Göinge. Baggagården är en av fyra platser för besökare.Foto: Tommy Svensson

September har i Kristianstad fått namnet Smakmånad, för elfte året i rad. Skördefest blir det i Tivoliparken under lördagen.

Fakta

Skördefest Kristianstad

Vad: Marknaden där mat och smakkreativiteten flödar. Upptäck många lokala grödor och produkter. Barnens Skördefest är öppen med aktiviteter.

Var: Tivoliparken.

När: Lördag den 25 september klockan 11.00 – 17.00.

I Östra Göinge har Baggagården utanför Broby öppet. Cirka 30 utställare tar plats på tre andra gårdar.

Jarl och sonen Gustav Sjunnesson. Jarl fångar ett hallon i munnen. Gården har hösthallon, nötkött (Angus), soppa med mera.
Jarl och sonen Gustav Sjunnesson. Jarl fångar ett hallon i munnen. Gården har hösthallon, nötkött (Angus), soppa med mera.Foto: Tommy Svensson
Fakta

Skördemarknad Östra Göinge

Vad: Skördemarknad. Närmare 30 utställare deltar i år. (Arrangerades på torget i Broby 2019 men fick ställas in 2020 på grund av pandemin)

När: Lördag 25 september, klockan 10.00–15.00.

Var: Fyra platser. Baggagården (Västraby Baggagården 1065, Broby), Uddarps kryddgård (Uddarps gård 2014, Broby), Glada tantens skafferi (Emmislöv 1133, Broby) och Nedanbäcks gårdsbutik (Nedanbäck 2065, Glimåkra). Möjlighet att köpa mat finns på alla fyra platserna.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.