1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Skolstart: Elever på gymnasiet kan hämta mat på 25 ställen

I våras fanns det ett ställe för eleverna på gymnasiet att hämta lunch att ta med sig hem. Nu blir det 25 ställen i hela kommunen.
Kristianstad • Publicerad 3 september 2020
Eleverna i årskurs 2 och 3 ska studera hemma varannan vecka. Eleverna ska kunna hämta lunch på en grundskola (eller äldreboende) i närheten av där de bor.
Eleverna i årskurs 2 och 3 ska studera hemma varannan vecka. Eleverna ska kunna hämta lunch på en grundskola (eller äldreboende) i närheten av där de bor.Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Under våren kunde eleverna på gymnasiet hämta lunch på Södra Kasern i Kristianstad. Men alla elever bor inte i centrum. Därför kom önskemål om att kunna hämta på fler ställen.

Eleverna i årskurs 2 och 3 ska studera hemma varannan vecka. Då ska det bli möjligt att hämta mat på 23 skolor och två äldreboenden.

De två kommande veckorna är det bara möjligt att hämta mat på Södra Kasern. Sen ska det gå att hämta på övriga ställen också.

Eleverna ska kunna hämta lunch på en grundskola (eller äldreboende) i närheten av där de bor.

Daniél Tejera (L).
Daniél Tejera (L).Foto: 

Eleverna måste boka vilka dagar de vill ha mat. Matlådorna lämnas ut på morgonen, mellan klockan 7.45 och 8.30.

– Eleverna hämtar maten kyld på morgonen och värmer hemma. Det är för att minska trängsel med andra elever vid lunchtid. Och kökspersonalen har bättre tid på morgonen, säger Daniél Tejera (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.