1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Skolor kan komma att öppna för alla elever

Kommunen har tagit nytt beslut om hur undervisningen i gymnasiet ska vara framöver. Skolorna ska själva bedöma om alla elever kan vara på plats samtidigt.
Kristianstad • Publicerad 20 april 2021
Foto: NILS JAKOBSSON

Sedan påsklovet har eleverna på gymnasiet varit tillbaka i skolan igen. Treorna på heltid, ettor och tvåor har gått varannan vecka.

”Vi trycker inte in alla elever utan försöker hitta en balans”
Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen

På fredagen togs nytt beslut av barn- och utbildningsförvaltningen. Det gäller de kommunala gymnasieskolorna från och med vecka 17 fram till sommarlovet (om rekommendationer som gäller i dag fortsätter).

Rekommendationen från Smittskydd Skåne är att ”minst två tredjedelar" av gymnasieeleverna ska ha närundervisning, det vill säga i skolan.

”På någon skola kan det bli så att man tar in alla elever, om man anser att det fungerar med lokaler och annat”
Kenth Olsson, Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen

Men i Kristianstad är beslutet att fortsätta som som innan. Treorna får gå i skolan alla skoldagar, ettor och tvåor får vara i skolan varannan vecka.

– Vi trycker inte in alla elever utan försöker hitta en balans, säger Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Men olika bedömningar kan göras på olika skolor.

– På någon skola kan det bli så att man tar in alla elever, om man anser att det fungerar med lokaler och annat, säger Kenth Olsson.

Elever på IA-programmet, Språkintroduktion och elever i gymnasiesärskolan kommer att, precis som i dag, ha all undervisning i skolan.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.