1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Skånetrafiken delar ut 100 000 munskydd

Gratis munskydd till dem som reser med Skånetrafikens tåg och bussar. Torsdagen den 24 september börjar 100 000 nya munskydd att delas ut.
Kristianstad • Publicerad 23 september 2020
Har du giltig biljett kan du från och med den 24 september hämta ut munskydd på Skånetrafikens kontor i Kristianstad.
Har du giltig biljett kan du från och med den 24 september hämta ut munskydd på Skånetrafikens kontor i Kristianstad.Foto: Bosse Nilsson

I sommar har Skånetrafiken delat ut 50 000 gratis munskydd till resenärerna. Nu är de slut. Därför ska Skånetrafiken dela ut 100 000 nya munskydd.

Har du en giltig biljett kan du hämta ut två munskydd på Skånetrafikens kontor i Kristianstad.
Har du en giltig biljett kan du hämta ut två munskydd på Skånetrafikens kontor i Kristianstad.Foto: ERIK SIMANDER

– Vi vet att många av Skånes pendlare känner sig tryggare med ett munskydd, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden, i ett pressmeddelande.

– Vi gör allt vad vi kan för att den som behöver resa ska känna sig trygg i kollektivtrafiken. Därför erbjuder vi åter gratis munskydd på Skånetrafikens kundcenter, säger hon.

I Danmark är det lag på munskydd i kollektivtrafiken.
I Danmark är det lag på munskydd i kollektivtrafiken.Foto: Olafur Steinar Rye Gestsson

Munskydden kan hämtas ut på Skånetrafikens fyra kundcenter – i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Lund – från och med torsdag 24 september. Det är bara resenärer som har en giltig biljett med Skånetrafiken som kan hämta ut dem. Varje person får hämta ut max två stycken.

Det finns inget krav på att använda munskydd i kollektivtrafiken i Sverige. Men personer som åker vidare till Danmark måste ha munskydd när de kommer fram till Kastrup.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.