GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Skåneexpressen 4 slutar gå till Kristianstad – flera turer dras in

När tidtabellerna hos Skånetrafiken läggs om i december blir det en stor förändring för Skåneexpressen 4 Ystad-Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 1 november 2022 • Uppdaterad 3 november 2022
Kerstin Dahlberg, Maglehem, tycker det är märkligt att Skånetrafiken gör förändringar som går emot den forskning som nyligen presenterats.
Kerstin Dahlberg, Maglehem, tycker det är märkligt att Skånetrafiken gör förändringar som går emot den forskning som nyligen presenterats.Foto: Tommy Svensson

De flesta turer kommer att sluta gå till Kristianstad, då bussen ska vända i Brösarp.

Det innebär också att det blir något sämre turtäthet till Everöd och Degeberga.

Resenärer som ska åka från Kristianstad till Ystad får i fortsättningen ta Skåneexpressen 3 mot Simrishamn, och då byta buss i Brösarp.

Ett fåtal av turerna, exempelvis på helgerna och i viss rusningstrafik, kommer att gå hela vägen till Kristianstad.

Enligt Skånetrafiken är det väldigt få passagerare som åker hela vägen, utan de flesta åker deletapper. Som Ystad-Tomelilla, eller Degeberga-Kristianstad.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.