Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Simon, 31, från Kristianstad vann Guldbagge

Guldbaggegalan 2023 arrangerades på måndagskvällen.
Då prisades Simon Sandin, 31, för bästa visuella effekter.
Kristianstad/Stockholm • Publicerad 3 februari 2023 • Uppdaterad 5 februari 2023
Simon Sandin vann Guldbaggen
Simon Sandin vann GuldbaggenFoto: Skärmdump/SVT

Fjolårets bästa svenska filmprestationer prisades på Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm. En av de första pristagarna att kliva upp på scen och ta emot sin Guldbagge var Simon Sandin, 31, som är uppvuxen i Kristianstad.

Dominic Andersson Bajraktari och Granit Rushiti, som båda spelade Zlatan Ibrahimovic i ”Jag är Zlatan”, delade ut priset för bästa visuella effekter där Simon Sandin vann i konkurrens med Jacob Danell och Crazy Pictures samt Peter Hjorth, Peter Toggeth Karlsson och Ludwig Källén.

Simon Sandin från Kristianstad vann Guldbaggen för bästa visuella effekter.
Simon Sandin från Kristianstad vann Guldbaggen för bästa visuella effekter.Foto: Skärmdump/SVT
Annons

31-åringen prisades därmed för sitt arbete i actionthrillern ”Svart krabba” där han framförallt arbetade med att få isen att ständigt se rätt ut när en handfull soldater vandrar över för att få ett slut på kriget i filmen.

– Jag blev väldigt glad. Det kändes skönt när man lagt så mycket tid på den, sa Simon Sandin till Kb/NSk om Guldbaggenomineringen tidigare i januari.

Guldbaggen var den första i hans karriär.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons