1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Rekrytering på torsdag: ”Vår förhoppning är att ett flertal kommer få sommarvikariat”

Kommunen har haft svårt att få tag i sommarjobbare. Nu hoppas de att rekryteringsmässan på torsdag ska råda bot på problemet.
Östra Göinge • Publicerad 8 februari 2023
Camilla Eneroth, arbetsmarknadskoordinator, hoppas att många kommer till torsdagens rekryteringsmässa.
Camilla Eneroth, arbetsmarknadskoordinator, hoppas att många kommer till torsdagens rekryteringsmässa.Foto: Osby kommun

Under hösten 2022 blev Kompetensa (Osby kommun) varse att det var svårt att få tag i semestervikarier till kommunens verksamheter inom exempelvis äldreomsorg och LSS. Då föddes idén om att anordna en mässa för att rekrytera arbetskraft och möta behovet som finns inom kommunen.

– I samband med att Osby kommun tecknade en ny överenskommelse med Arbetsförmedlingen så började vi planera för att hålla i en rekryteringsmässa tillsammans, skriver Camilla Eneroth från Osby kommun i ett mejl till Kb/NSk.

På torsdag är stunden kommen. Mellan klockan 13 och 16 välkomnas arbetssökande till plan 2 på Borgen i Osby. Då kommer representanter från både kommunen och Arbetsförmedlingen att finnas på plats för att ta emot, svara på frågor och förhoppningsvis matcha arbetsgivare med potentiella arbetstagare.

– Vi hoppas att många kommer och träffar verksamheterna som söker personal. Vår förhoppning är att ett flertal kommer att få ett sommarvikariat inom Osby kommun. Då Arbetsförmedlingen är på plats så finns även möjlighet att matcha arbetssökande mot andra arbeten utanför kommunens verksamheter.

Arbetsförmedlingen har flera kontakter med näringslivet och kan matcha mot arbete inom industri, lager med mera så de tar gärna emot CV på plats för matchning, skriver Camilla Eneroth.

Målgruppen här är alltså särskilt de som söker arbete inom lokalvård, kommunens kostenhet, LSS och äldreomsorgen i sommar. Men även andra möjligheter finns.

Besökande uppmanas ta med CV och ID-handling. En lättare fika utlovas och mässan är gratis.

Marcus EnochssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.