Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rekordmånga covid-patienter på sjukhusen

Nu är 111 patienter inlagda på sjukhus för covid-19, den högsta siffran någonsin i Skåne. Det tvingar CSK att åter öppna en ny avdelning för covid-sjuka.
Kristianstad • Publicerad 10 november 2020
Antalet som vårdas för covid-19 fortsätter öka i Skåne. Under måndagen var det 25 inlagda på CSK.
Antalet som vårdas för covid-19 fortsätter öka i Skåne. Under måndagen var det 25 inlagda på CSK.Foto: Tommy Svensson, Tommy Svensson

När läget var som värst i maj var cirka 90 patienter med covid-19 inlagda på sjukhusen i Skåne. I somras hade det minskat till under tio inlagda.

Nu finns det 17 personer på intensivvårdsavdelning och 94 personer inlagda på vårdavdelningar för att behandlas mot sjukdomen covid-19, som orsakas av coronaviruset.

Annons
Staffan Banke, chef för infektionskliniken på CSK.
Staffan Banke, chef för infektionskliniken på CSK.Foto: Tommy Svensson

I Kristianstad vårdas nu 2 på intensivvårdsavdelning, samt 23 på an dra avdelningar. Totalt vårdas 25 patienter för covid-19.

Flödet in av covid-patienter har varit så stort den senaste veckan att platserna på avdelning 152 (infektionen, reds anm) inte räcker till.

– Därför öppnar vi i eftermiddag en avdelning på plan 6 i CSK, säger Staffan Banke, chef för infektionskliniken på CSK.

Den avdelningen (064) var även öppen i våras, men stängdes när antalet fall minskade.

Totalt har 322 personer avlidit till följd av sjukdomen, varav tre personer under helgen.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons