1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Raketer var blåljussabotage

Först sa polisen att skjutandet med raketer i Broby var ett avskrivet ärende. Men nu har polisen skrivit en anmälan om blåljussabotage. Polisens presstalesman säger att det ska det ha varit en konfrontation mellan en grupp maskerade personer som riktade sitt missnöje mot polisen.
Broby • Publicerad 26 januari 2022
En målad polisbil ska ha blivit utsatt för blåljussabotage.
En målad polisbil ska ha blivit utsatt för blåljussabotage.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var tidig kväll, förra tisdagen, som många Brobybor överraskades av höga smällar i centrala Broby. Många blev oroliga, bara ett par dagar tidigare hade en misstänkt bomb oskadliggjordes av Nationella bombskyddet.

Beskedet från polisen var att det rörde sig om ungdomar som skjutit raketer. Ärendet var avskrivet då brott ej gick att styrka.

Nu, en vecka senare, har polisen skrivit en anmälan om blåljussabotage.

Enligt anmälan var missnöjet riktat mot polisen. När en grupp på cirka 30 personer såg polisen blev de upprörda och gav sig på polisbilen. Enligt polisens presstalesman Robert Loeffel var personerna maskerade.

Polispatrullen kallade på förstärkning men ska ha tagit sig från platsen. Några av personerna ska ha följt efter. Polisen ska sedan ha kunnat återvända och då var gruppen upplöst. Förstärkningen ska inte ha behövt köra fram då läget ansågs lugnt. Ingen person eller bil ska ha kommit till skada.

Polisen har inte kunnat svara på varför man först gick ut med att det handlade om raketer och att brott inte kunde styrkas. Polisen kan heller inte svara på varför anmälan om blåljussabotage inte gjorts tidigare.

Thomas Johansson, presstalesperson på polisen, säger att han får återkomma.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.