1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Pyromanen i Knislinge döms till fängelse

En 19-åring som härjade i Knislinge i höstas döms till två års fängelse för bland annat två fall av mordbrand. Domen var väntad.
Kristianstad/Knislinge • Publicerad 16 februari 2022
En mer än 200 år gammal tillbyggnad till Åstringagården i Knislinge brinner ner i slutet av augusti. Det är starten på några oroliga veckor för Knislingeborna.
En mer än 200 år gammal tillbyggnad till Åstringagården i Knislinge brinner ner i slutet av augusti. Det är starten på några oroliga veckor för Knislingeborna.Foto: jens christian

Åklagaren yrkade på 2,5 års fängelse, försvarsadvokaten på 2 år. Nu har Kristianstads tingsrätt sagt sitt. Det blir ingen dom som överraskar. 19-åringen döms för samtliga brott han misstänkts för. Påföljden blir två års fängelse.

Räddningstjänsten lyckas rädda delen från 1600-talet från att brinna ner, även om den delen också skadas.
Räddningstjänsten lyckas rädda delen från 1600-talet från att brinna ner, även om den delen också skadas.Foto: Simon Rehnström
Paulina Norup från scouterna dagen efter branden vid Åstringagården.
Paulina Norup från scouterna dagen efter branden vid Åstringagården.Foto: Simon Rehnström

Brotten han döms för är två fall av mordbrand (stationshuset i Knislinge räknas som mindre allvarlig brott), tre fall av skadegörelse (fem bilbränder) samt tre fall av olaga hot (ett mot anhöriga och två mot tidigare flickvän).

Tingsrätten tar i viss mån hänsyn till att 19-åringen själv kontaktade polisen den 15 november för att erkänna bränderna.

19-åringen döms också att betala skadestånd på totalt 98 000 kronor. Han ska stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Mordbranden vid stationshuset räknas som mindre allvarlig.
Mordbranden vid stationshuset räknas som mindre allvarlig.Foto: Marie-Louise Lindell
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.