1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Populära mässan ställs in: ”Vi höll hoppet uppe”

För andra gången i rad kommer Hus- och hemmässan i Kristianstad tvingas ställa in. Beslutet togs i vecka 3.
Kristianstad • Publicerad 12 februari 2021
Så här såg det ut för några år sedan när Hus- och hemmässan arrangerades.
Så här såg det ut för några år sedan när Hus- och hemmässan arrangerades.Foto: Victor Lindstammer

Mässan har arrangerats i Kristianstad Arena och lockat tusentals besökare med utställare inom allt från solceller till Attefallshus. Förra våren fick evenemanget ställas in när det kom nya restriktioner i samband med coronapandemin.

Nu står det klart att även årets mässa blir inställd. Anledningen är att det nu inte får samlas fler än åtta personer på offentliga tillställningar.

– Men tanke på restriktionerna och att vi inte känner att mässan kan genomföras på ett smittsäkert sätt har vi valt att ställa in. Vi höll hoppet uppe och hade förberett oss för att kunna genomföra mässan i april, säger Cristofer Silva, vd.

”Tidigt i höstas började vi planera för hur vi skulle kunna säkerställa en mässa på ett säkert och bra sätt. Vad vi inte visste då var att läget skulle förändras och bli ännu värre”, skriver mässans arrangörer på Facebook. Mässan var tänkt att hållas 10–11 april.

Hur har de inställda mässorna påverkat er?

– Vår verksamhet går ut på att erbjuda offentliga träffar och det har vi inte kunnat göra under hela det senaste året. Då har vi fått sysselsätta oss med annat istället. Men vi jobbar samtidigt för att kunna genomföra Hus- och hemmässan när det blir möjligt igen, säger Cristofer Silva.

Hus & Hem-mässan
Hus & Hem-mässanFoto: Peter Åklundh
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.