Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Polisens teori: Skytten var ute efter tre män på uteserveringen

Skottlossningen på Teaterbaren var över på några minuter. Polisens teori är att skotten riktades mot tre män på uteserveringen.
Den maskerade skytten flydde på cykel söderut. ”Helt oskyldiga kunde skadats, risken var mycket stor”, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.
Kristianstad • Publicerad 22 juni 2021
Lördagen den 19 juni avlossades tre skott mot tre personer på Teaterbarens uteservering.
Lördagen den 19 juni avlossades tre skott mot tre personer på Teaterbarens uteservering.Foto: Lasse Ottosson

Minuten över klockan 21 i lördags larmades polisen om skottlossning på Teaterbarens restaurang i Tivoliparken. Vittnen har sagt att klockan 21.05 flydde den maskerade skytten från platsen – på cykel söderut, mot Finlandshusen.

”Vår teori är att skottlossningen riktats mot tre män i 25-30-årsåldern”
Robert Loeffel, polisens presstalesperson

– Polisen är mycket intresserad av fler vittnesuppgifter. Av en person som cyklar snabbt genom Tivoliparken söderut. Eller om man sett någon som kan ha slängt en maskering ifrån sig, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson på måndagen.

Annons

Polisen har förhört cirka 30 vittnen, bland andra tre män som kan ha varit skyttens måltavla.

– Vår teori är att skottlossningen riktats mot tre män i 25-30-årsåldern. De var på uteserveringen, säger Robert Loeffel.

Tre skott avlossades.
Tre skott avlossades.Foto: Lasse Ottosson

– Det här är en mycket allvarlig händelse. Att helt utan respekt för andras liv och säkerhet rusa in på en restaurang och skjuta. Helt oskyldiga kunde skadats, risken var mycket stor, säger Robert Loeffel.

Vid skottlossningen användes ett skarpladdat skjutvapen.

– Vi har säkrat bevis för att det skett skottlossning, säger Robert Loeffel.

”Vi är alla chockade. Det är fruktansvärt det som hände”
Meer Naima, ägare till restaurangen

Skytten var en mörkklädd man, som var maskerad med luva för ansiktet. I nuläget pekar utredningen mot att det rör sig om en ensam gärningsman.

Ärendet rubriceras som mordförsök, grovt vapenbrott samt framkallande av fara för annan. På måndagsförmiddagen var ingen misstänkt gripen.

Fullsatt när skotten avlossades. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet var det fullt med folk på uteserveringen när skytten tog sig in genom entrén till uteserveringen. Handeldvapnet avlossades medan gästerna satt vid sina bord. Sedan ska skytten fortsatt in i lokalen, enligt en källa till Kb. Där ska han dock ha vänt och flytt.
Fullsatt när skotten avlossades. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet var det fullt med folk på uteserveringen när skytten tog sig in genom entrén till uteserveringen. Handeldvapnet avlossades medan gästerna satt vid sina bord. Sedan ska skytten fortsatt in i lokalen, enligt en källa till Kb. Där ska han dock ha vänt och flytt.Foto: Lasse Ottosson

Teaterbarens restaurang var fullsatt i lördagskväll. Meer Naima äger den.

Han säger:

Annons

– Vi är alla chockade. Det är fruktansvärt det som hände, jag är tacksam att ingen kom till skada.

Ska ni har öppet som planerat?

– Vi hoppas kunna ha öppet som planerat på onsdag. Hinner vi inte, så är det stängt tills nästa vecka. Vi skulle ändå inte ha öppet i midsommarhelgen.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons