1. Svenska
  2. العربية
  3. العربية

Polisen söker vittnen efter misstänkt mordförsök

Polisen söker vittnen till händelsen måndagen den 4 oktober då en 17-åring knivhöggs. Den troliga brottsplatsen är vid en parkering på Österäng. Hittills har offret inte lämnat en berättelse.
Kristianstad • Publicerad 25 oktober 2021
Det var strax efter klockan 22.30 måndagen den 4 oktober som polisen fick samtal från Centralsjukhuset om att man fått in en person som knivhuggits i bröstet. Arkivbild
Det var strax efter klockan 22.30 måndagen den 4 oktober som polisen fick samtal från Centralsjukhuset om att man fått in en person som knivhuggits i bröstet. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Förundersökningen om det misstänkta mordförsöket pågår, men polisen söker eventuella vittnen.

– Troligtvis har detta skett i anslutning till en parkering på Österäng, säger kommissarie Anders Svenson, chef för grova brott i Kristianstad, som leder utredningsarbetet.

Det var strax efter klockan 22.30 måndagen den 4 oktober som polisen fick samtal från Centralsjukhuset om att man fått in en person som knivhuggits i bröstet. Personens skador bedömdes som allvarliga men inte livshotande.

Den skadade, en 17-årig kille, ska ha körts till akuten i ett privat fordon. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordförsök. Redan i början lämnade 17-åringen knapphändiga uppgifter och sa till polisen att han inte visste något om händelsen.

– Han vill inte medverka i utredningen, säger Anders Svenson.

Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.