1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Passionen gör Hesho till en av Sveriges största influencers

Hesho Hama Rashid i Tollarp är en av Sveriges största influencers inom inredning. Hon har 174 000 följare på sitt Instagramkonto och hamnade på åttondeplats under 2019.
Tollarp • Publicerad 3 april 2020
Ibland är dottern Hanna med på bilderna, familjelivet är viktigt att skildra. ”Jag vill ge en ärlig bild av oss. Det är vår familj”, säger Hesho Hama Rashid.
Ibland är dottern Hanna med på bilderna, familjelivet är viktigt att skildra. ”Jag vill ge en ärlig bild av oss. Det är vår familj”, säger Hesho Hama Rashid.Foto: Lasse Ottosson

Tegelvillan i Tollarp ser likadan ut, men insidan förändras ständigt.

2018 hade Hesho Hama Rashid 40 000 följare på Instagramkontot @home_byhesho. I dag har hon 174 000. Det ger henne en åttondeplats på Beatlys (ett influencermarketing-företag) lista över Sveriges största influencers inom inredning under 2019.

– Jag är jättestolt och jätteglad. Det är en stor glädje att lilla jag kan göra det här.

Hesho Hama Rashid samarbetar med ett 60-tal företag, både lokala, svenska och internationella. Hon visar deras produkter och länkar till företagen. Då får de mycket bra marknadsföring i hemmiljö.

Nästan all inredning har bytts ut under de senaste två åren, bara matbordet är kvar. Det nya köket går i svart och vitt. ”Jag älskar köket. Det är så stilrent och elegant. Marmor är en tidlös produkt”, säger Hesho Hama Rashid.
Nästan all inredning har bytts ut under de senaste två åren, bara matbordet är kvar. Det nya köket går i svart och vitt. ”Jag älskar köket. Det är så stilrent och elegant. Marmor är en tidlös produkt”, säger Hesho Hama Rashid.Foto: Lasse Ottosson
Det är viktigt att ge följarna en bild av livet med maken Ahmed Al-Furaiji och dottern Hanna. ”Instagram är som det verkliga livet. Det speglar mycket att vårt liv”,  säger Hesho Hama Rashid.
Det är viktigt att ge följarna en bild av livet med maken Ahmed Al-Furaiji och dottern Hanna. ”Instagram är som det verkliga livet. Det speglar mycket att vårt liv”, säger Hesho Hama Rashid.Foto: Lasse Ottosson

Hon får produkterna hon skriver om, och betalning.

– Jag väljer företag med omsorg. 30-40 företag har jag sagt nej till. Jag vill ha trevliga samarbetspartners och att vi kan samarbeta över lång tid.

”Jag ger en ärlig bild av oss här hemma. Jag är en vanlig person”
Hesho Hama Rashid, influencer på Instagram

Hon har flest följare från Sverige, men också många från USA, Irak, Storbritannien, Tyskland, Tunisien och Turkiet. Hon har till och med lärt sig lite turkiska.

– Då visar man att man bryr sig. Folk lägger ner tid på att kommentera mina inlägg. Då vill jag svara på alla.

Hon är extra stolt över att hamna högst på Beatlys lista när det gäller kommentarer per dag, 175 stycken.

I framtiden hoppas Hesho Hama Rashid kunna presentera egna produkter inom inredning och göra fler stylingjobb.
I framtiden hoppas Hesho Hama Rashid kunna presentera egna produkter inom inredning och göra fler stylingjobb.Foto: Lasse Ottosson

Hon sätter en ära i att svara på alla kommentarer. Det får bli sent på kvällen när treåriga dottern Hanna somna. Då borde Hesho sova inför en ny arbetsdag som områdeschef på Samhall i Hörby.

– Hela min fritid går till detta. Kärleken till mina följare gör det värt att jobba så mycket. Jag får så mycket positivt tillbaka från dem.

”Man måste lägga in sitt hjärta i det”
Hesho Hama Rashid, om att vara influencer

Att bemöta andra med respekt och vara generös med kommentarer, men också att dela med sig av sitt liv. Det är därför hon har fått så många följare på Instagram, tror hon.

– Jag tror allt handlar om att jag ger en ärlig bild av oss här hemma. Jag är en vanlig person. Det är viktigt att behålla den ödmjuka Hesho som jag är.

– Det är inte ditt utseende eller ditt hem som avgör, det är vem du är. Man måste lägga in sitt hjärta i det.

Hesho Hama Rashid har över 170 000 följare på sitt inredningskonto på Instagram.
Hesho Hama Rashid har över 170 000 följare på sitt inredningskonto på Instagram.Foto: Lasse Ottosson
Dottern Hanna, tre år, får vara med på bilderna ibland.
Dottern Hanna, tre år, får vara med på bilderna ibland.Foto: Lasse Ottosson
Fakta

Sveriges största influencers inom inredning

En influencer är en person som är inspiratör, motivatör och skapar opinion, som vill påverka vad andra människor gör. Ofta är målet att få folk att handla vissa varor eller tjänster genom inlägg på sociala medier.

Enligt Beatly (ett influencermarketing-företag) är de tio största influencers inom inredning i Sverige 2019 på Instagram: Jesper Laursen (@scandina- vianhomes), Carolina Gynning (@carolina- gynning), Joanna Johansson (@joannajohanssonx), Helena Löfstedt (@mylittleredhouse), Niki Brantmark (@myscandinavian home), Vanessa Valderma (@interiorbyvanessa), Nina (@interior_by_nina), Hesho Hama Rashid (@home_byhesho), Carolina Carlsson (@inredningsdesign) och Frida Ramstedt (@trendenser).

Källor: Framtid.se och Beatly

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.