GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Paludan vill bränna koran i Kristianstad – har ansökt om tillstånd

Den kontroversielle dansk-svenske politikern Rasmus Paludan har ansökt hos polisen om att få bränna en koran i Kristianstad.
Demonstrationen ska äga rum utanför moskén på Näsby på söndag.
Enligt ansökan till polisen vill Rasmus Paludan demonstrera ”mot islam i Sverige”.
Kristianstad • Publicerad 23 maj 2022 • Uppdaterad 24 maj 2022
Rasmus Paludan vill demonstrera i Kristianstad.
Rasmus Paludan vill demonstrera i Kristianstad.Foto: Johan Nilsson/TT

Rasmus Paludan är partiordförande för det högerextrema partiet Stram Kurs. Han har under måndagen ansökt hos polisen om att få genomföra en demonstration i Kristianstad.

Enligt ansökan vill Paludan bränna en koran och visa en teckning av profeten Muhammed. Demonstrationen ska genomföras söndagen den 29 maj mellan klockan 13 och 18.

”Om möjligt vill vi avsluta demonstrationen med en 30 minuters promenad runt Gamlegården”, skriver Paludan i ansökan.

Koranbränningen ska ske utanför moskén på Näsby, enligt ansökan.

”Förra gången kastade brottslingar sten. Kanske tvingas polisen i självförsvar att skjuta brottslingar som kastar sten?”, skriver Paludan i ansökan.

Mikael HallqvistSkicka e-post
Viktor NordbladSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.