GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Paludan får hålla möte i Kristianstad - men tvingas byta plats

Polisen i region syd har gett den danske politikern och provokatören Rasmus Paludan tillstånd att hålla ett allmänt möte i Kristianstad på söndag.
Men Paludan måste hålla sitt möte i Kristianstad centrum.
Kristianstad • Publicerad 27 maj 2022
13 maj. Rasmus Paludan, Stram Kurs Sveriges partiledare, håller torgmöte i Västerås där han bränner en koran.
13 maj. Rasmus Paludan, Stram Kurs Sveriges partiledare, håller torgmöte i Västerås där han bränner en koran.Foto: Pontus Lundahl/TT

Enligt ansökan ville Paludan bränna en koran och visa en teckning av profeten Muhammed. Enligt ansökan vill Rasmus Paludan också demonstrera ”mot islam i Sverige”.

– Han har fått avslag på den delen i ansökan som gäller plats. Enligt ansökan skulle mötet hållas på Frostgatan, säger polisen presstalesperson Robert Loeffel, men med tanke på ordning och säkerhet är det inte aktuellt.

Tillståndet gäller istället för Residensgatan i centrala Kristianstad mellan klockan 13.00 och 15.30 på söndag.

Rasmus Paludan har fått tillstånd för sin manifestation på Residensgatan vid Ljunggrens plan i Kristianstad.
Rasmus Paludan har fått tillstånd för sin manifestation på Residensgatan vid Ljunggrens plan i Kristianstad.Foto: Sune Johannesson

– Polisen har avsatt resurser för att hantera mötet på söndag och eventuella motreaktioner. I region syd har vi stor vana vid den här typen av situationer, säger Robert Loeffel.

Kommunen har under onsdagen gått ut med en uppmaning via skolportalen Unikum till föräldrar och vårdnadshavare att hålla koll på sina barn och unga. Detta med anledning av Rasmus Paludans besök på söndag.

”Se till att ditt barn inte blir en del av eventuella oroligheter när manifestationen äger rum”, skriver kommunen i sin uppmaning. Som avsändare står lokala drog- och brottsförebyggande rådet.

Maria NilsonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.