GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Önskemål om en ny idrottshall får kalla handen av kommunen

En nystartad fotbollsförening vill se en ny inomhushall i Östra Göinge. Vem som ska bekosta den är däremot lite mer oklart.
Östra Göinge • Publicerad 14 november 2022 • Uppdaterad 16 november 2022
Abdirahman ”Abdi” Ali, ordförande i Alla Östra Göinge IF.
Abdirahman ”Abdi” Ali, ordförande i Alla Östra Göinge IF.Foto: Mikael Persson

Nystartade Alla Östra Göinge IF har haft svårt att hitta lediga tider för sin verksamhet, inte minst i Snapphanehallen i Knislinge. Föreningen har varit i Broby sporthall och spelat inomhusfotboll med 15–20-åringar men har nu utökat till åldersintervallet 7–25 år, fördelat på olika grupper, där de har fyra tider i veckan.

Därför har föreningen, med ordföranden Abdirahman ”Abdi” Ali, kontaktat kommunen för att förutsättningslöst höra om de kan tänka sig bekosta en ny hall. Då helst en inomhushall med spel på konstgräs.

Kommunens samhällsutvecklingschef Mikael Torberntsson tipsar om att det, förutom inomhushallar för diverse bollspel, redan finns konstgräsplaner för spel utomhus i Sibbhult och Glimåkra.

Mikael Torberntsson, samhällsutvecklingschef i Östra Göinge kommun.
Mikael Torberntsson, samhällsutvecklingschef i Östra Göinge kommun.Foto: Exakta Creative

”Däremot har vi ingen konstgräshall och planerar inte heller att bygga någon i kommunens regi. Faktum är att vi har fullt upp med att reinvestera och driva de anläggningar som vi har i dag”, skriver Torberntsson i ett mejl till ”Abdi”.

”Abdi” fick tidigare i år Östra Göinge kommuns idrotts- och fritidspris, efter sina insatser med att arrangera träffar med inomhusfotboll i Broby sporthall sedan 2019. Han ser idrottandet och föreningslivet som en stor motpol till att ungdomar dras in i kriminalitet.

Tanken med Alla Östra Göinge IF är inte att bedriva eget tävlingsspel utan utbilda fotbollsspelare så att steget över till lokala fotbollsklubbar inte blir så långt.

– Men visst har jag också en stor dröm. Att ungdomar från Östra Göinge år 2030–35 kommer ut i världen och spelar i olika klubblag. Kanske även att de får representera landslaget, säger ”Abdi” med ett leende.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.