1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Obduktionen klar: Misstankarna om mord har försvagats

Obduktionen av den kvinna som hittades avliden i en lägenhet på Gamlegården är klar. Preliminärt finns det inget som visar att det skett ett mord. ”Misstankarna om mord har försvagats”, säger åklagaren.
Kristianstad • Publicerad 1 november 2021
En kriminalteknisk undersökning genomfördes av lägenheten. Foto: Jens Christian
En kriminalteknisk undersökning genomfördes av lägenheten. Foto: Jens Christian

Söndagen den 17 oktober hittades en ung kvinna avliden i en lägenhet på Gamlegården. Omständigheterna kring dödsfallet var oklara, och en förundersökning om mord inleddes.

Samma dag greps och anhölls en man som skäligen misstänkt för mord. Måndagen den 18 oktober släpptes mannen på fri fot, åklagaren bedömde att bevisningen inte räckte för att begära mannen häktad.

På torsdagen den 21 oktober fick åklagare Christofer Ramkvist, som leder förundersökningen, muntligt besked av rättsläkaren. Obduktionen av kvinnans kropp är klar. Preliminärt finns det inget som visar att det skett ett mord.

– Vi utesluter inte att det rör sig om mord, men misstankarna om mord har försvagats, säger Christofer Ramkvist.

Gamlegården i Kristianstad
Gamlegården i KristianstadFoto: Tommy Svensson

Misstänkt mord – detta har hänt

Söndagen 17 oktober hittas en kvinna avliden i en lägenhet på Gamlegården. Lägenheten spärras av och en kriminalteknisk undersökning genomförs. Förhörsarbete pågår under söndagen. En man grips och anhålls som skäligen misstänkt för mord.

Måndagen 18 oktober beslutar åklagaren att släppa den anhållne mannen på fri fot eftersom bevisningen inte räcker för att begära honom häktad. Mordutredningen fortsätter, mannen är fortsatt misstänkt.

Torsdagen 21 oktober är obduktionen av den avlidna kvinnan klar. Preliminärt finns det inget som visar att det skett ett mord. Mannen som greps och anhölls är inte längre skäligen misstänkt för mord. Förundersökningen fortsätter, analyssvar från den rättsmedicinska undersökningen inväntas.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.