GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nytt fjärrvärmeverk föreslås – satsning på 70 miljoner

Sölvesborg energi vill bygga ett nytt fjärrvärmeverk i kommunen.
Det ska säkra tillgången på energi om det blir stopp på Nymölla bruk.
Investeringen kostar 65 till 75 miljoner kronor.
Östra Göinge • Publicerad 16 januari 2023
Sölvesborg Energi föreslår att kommunen ska bygga ett nytt fjärrvärmeverk.
Sölvesborg Energi föreslår att kommunen ska bygga ett nytt fjärrvärmeverk.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är det kommunala energibolaget som föreslår investeringen i ett bioeldat fjärrvärmeverk och ärendet kommer upp på kommunstyrelsen på tisdag. Värmeverket ska ersätta fossila bränslen under eldningssäsong och det ger bolaget möjlighet att ha en del av värmeproduktionen för egen del.

Den planerade anläggningen förväntas täcka upp 50 procent av det totala energibehovet i nätet under ett år och kan bidra med 40 procent av nätets totala effektbehov när det är som kallast.

Den förstudie som är gjord visar att det kommer att kosta mellan 65 och 75 miljoner kronor att bygga det. Tiden det tar att uppföra en sådan anläggning är tre till tre och ett halvt år. Återbetalningstiden för investeringen är tio till tolv år.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.