1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nya bilbränder på Näsby – andra morgonen i rad: ”Såklart tråkigt”

På måndagsmorgonen började ytterligare bilar brinna ute på Näsby – för andra morgonen i rad.
Nu utreder polisen om det finns ett samband mellan händelserna.
Kristianstad • Publicerad 11 oktober 2022
Foto: Mikael Persson

– Det här är något som sticker ut, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisen.

Såväl under lördagen som söndag har det brunnit flertalet bilar i Kristianstad. På söndagen rörde det sig om tre personbilar på en parkering vid Olastorpsvägen på Näsby som fattat eld.

Under måndagsmorgonen skedde det igen. Vid 06-tiden larmades räddningstjänsten och polisen till en parkering vid Olastorpsvägen/Fältvägen för att ta hand om nya bilbränder.

Foto: Mikael Persson

– Det är tre bilar som har brunnit och en fjärde som fått skador av bränderna. Det är en parkering i samma område men om det är exakt samma som under söndagen kan jag inte säga. Vi är färdiga på platsen och på väg tillbaka, säger Karl-Magnus Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Hur ser du på att ni larmats till samma område igen?

– Det är såklart tråkigt för de boende att det brinner så pass mycket. Sen får polisen utreda varför det har brunnit på samma ställe.

Nu arbetar polisen med utredningen kring vad som ligger bakom bränderna.

– Det är klart att man tittar på om det finns ett samband mellan händelserna, för det här är något som sticker ut, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisen.

Foto: Mikael Persson

Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.