1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny second hand butik i centrum

Stadsmissionen har öppnat en second hand-butik i centrum. Där får begagnade kläder och gamla prylar nytt liv.
Kristianstad • Publicerad 4 november 2020
Christel Breum i den nya butiken, där Hemtex låg tidigare, på Östra Boulevarden. Butiken öppnade den 23 oktober.
Christel Breum i den nya butiken, där Hemtex låg tidigare, på Östra Boulevarden. Butiken öppnade den 23 oktober.Foto: Lasse Ottosson

– Kristianstad är en stor handelsstad. Så det känns fantastiskt kul att få öppna här, säger Christel Breum, försäljningschef på Skåne Stadsmission.

Emmeli Karlsson gör i ordning i skyltfönstret.
Emmeli Karlsson gör i ordning i skyltfönstret.Foto: Lasse Ottosson

Skåne Stadsmission arbetar för människor i utsatta situationer. I butiken kan personer som står utanför arbetsmarknaden få arbetsträna.

– Målet är att de ska kunna komma in i ett normalt arbetsliv. Det kan vara svårt att komma in. Här kan de få värdet tillbaka som människa och känna att de bidrar med någonting, säger Christel Breum.

Begagnat får nytt liv.
Begagnat får nytt liv.Foto: Lasse Ottosson

Vinsten går till behövande ungdomar, hemlösa och EU-migranter. Att handla handla second hand är bra för miljön, säger Christel Breum.

– Vi kommer att ha kläder för hela familjen, kuriosa, möbler och elektronik. Och vi har ett eget varumärke, Remake. Personal som arbetstränar syr om gamla plagg till en ny kollektion.

Emilia StålhammarSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.