1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny flerspråkig städfirma i Kristianstad

Sedan Mohammad Rihawi anlände 2013 från Syrien har han kämpat för att starta eget. ”Vi måste hålla tummarna för att pandemin snart är över.”
Kristianstad • Publicerad 18 mars 2021
Mohamad Rihawi har två timanställda, som kan flera språk.
Mohamad Rihawi har två timanställda, som kan flera språk.Foto: Sofyan Aswad
”Jag hade en dröm, kände att jag var tvungen att nå den”
Mohamed Rihawi

– Det finns många svårigheter när du startar eget. Men jag har klarat dem. Jag hade en dröm, kände att jag var tvungen att nå den.

Mohamed Rihawi arbetade i fem år som städare. Det gav honom erfarenhet och kunskap för att våga starta Professionell städ. Själv talar han arabiska och svenska. Två timanställda talar somaliska, engelska och dari.

Mohamad Rihawis städfirma har både privatpersoner och företag som kunder. ”Vi har allt från daglig hemstädning till fönsterputs och taktvätt.”
Mohamad Rihawis städfirma har både privatpersoner och företag som kunder. ”Vi har allt från daglig hemstädning till fönsterputs och taktvätt.”Foto: Sofyan Aswad

– Inom städbranschen förekommer olagliga anställningar, fusk med arbetstid och för många historier om osjyssta arbetsvillkor. Detta vill vi verkligen ändra på.

Han tror firman är på rätt väg.

– Det viktigaste för mig är att erbjuda mina kunder säkerhet. Många kunder är nöjda. Jag hoppas att det fortsätter så.

Mohamad Rihawi jobbade som städare i fem år innan han startade eget.
Mohamad Rihawi jobbade som städare i fem år innan han startade eget.Foto: Sofyan Aswad

Påverkas städbranschen av coronakrisen?

– Naturligtvis. Många företag har stängt sina kontor, de anställda arbetar hemifrån. Och många människor vill inte träffa andra människor, av rädsla för sin hälsa. Jag har full förståelse för det. Vi måste ha tålamod tills pandemin går över.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.