1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny bokmässa i Kristianstad – på arabiska

Kristianstad får sin första bokmässa på arabiska, på stadsbiblioteket den 5 till den 11 oktober. Många förlag kommer till mini-bokmässan.
Kristianstad • Publicerad 30 september 2020
Sura Mashat försöker göra bokmässan/utställningen till en succé. Hon hoppas att många arabisktalande – barn, ungdomar och vuxna – kommer till mässan.
Sura Mashat försöker göra bokmässan/utställningen till en succé. Hon hoppas att många arabisktalande – barn, ungdomar och vuxna – kommer till mässan.Foto: Sofyan Aswad

Initiativtagare är Arabiska bokmässan i Malmö och studieförbundet Ibn Rushd.

”Det ska finnas många typer av böcker, till exempel facklitteratur, skönlitteratur och barnböcker. Vi vill uppmärksamma den arabiska litteraturen”
Sura Mashat

Biblioteket letar efter nya sätt att integrera och föra människor närmare varandra. Inte minst alla dem som nyligen lämnat sina hemländer för Sverige.

”Vi försöker hitta nya sätt att integrera eller hjälpa till i integrationsprocessen”, säger Lotta Vinberg Kronbäck, kommunikatör på Kristianstads stadsbibliotek.
”Vi försöker hitta nya sätt att integrera eller hjälpa till i integrationsprocessen”, säger Lotta Vinberg Kronbäck, kommunikatör på Kristianstads stadsbibliotek.Foto: Sofyan Aswad

– Vi försöker hitta nya sätt att integrera eller hjälpa till i integrationsprocessen, säger Lotta Vinberg Kronbäck, kommunikatör på Kristianstads stadsbibliotek.

Sura Mashat försöker göra bokmässan/utställning till en succé. Hon har skickat inbjudningar till arabiska familjer som hon känner i Kristianstad.

”Vi hoppas att bokmässan ska fungera som ett handfast verktyg för att bygga broar mellan språk och kulturer”, säger Sura Mashat som jobbar på biblioteket.
”Vi hoppas att bokmässan ska fungera som ett handfast verktyg för att bygga broar mellan språk och kulturer”, säger Sura Mashat som jobbar på biblioteket.Foto: Sofyan Aswad

– Vi hoppas att bokmässan ska fungera som ett handfast verktyg för att bygga broar mellan språk och kulturer, säger hon.

– Det ska finnas många typer av böcker, till exempel facklitteratur, skönlitteratur och barnböcker. Vi vill uppmärksamma den arabiska litteraturen.

– Vi hoppas att Arabiska bokmässan ska vara återkommande varje år. Det saknas tillgång på arabisk litteratur i Kristianstad, säger Sura Mashat.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.