1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny ägare till restaurangen Steakhouse No 9 – mitt i coronakrisen

Coronapandemin har slagit hårt mot restaurangbranschen och i våras var de båda restaurangerna Innergården och Bara Burgare på Västra Storgatan till salu. Å andra sidan finns det de som kämpar för att börja om. "Vi vill bredda utbudet från morgon till kväll och lägga till online hembeställning", säger restaurangchef Abdulmajed Qadur.
Kristianstad • Publicerad 11 februari 2021
Steakhouse No 9
Steakhouse No 9Foto: Sofyan Aswad

Vem som har köpt Steakhouse No 9 är ännu inte offentliggjort, men personer som kommer att driva restaurangen har lång erfarenhet av restaurangbranschen.

”Jag tror att det finns en bra framtid här med allt som händer”
Restaurangchef Abdulmajed Qadur.

Den nye ägaren tog över den 1 februari, men restaurangen öppnas officiellt den 14 februari och man har redan hunnit göra ett antal förändringar.

– Kristianstad är en stad på väg upp och har stor potential. Jag tror att det finns en bra framtid här med allt som händer, säger restaurangchef Abdulmajed.

”Vårt mål är att det här ska vara en restaurang som folk längtar till”, säger restaurangchef Abdulmajed.
”Vårt mål är att det här ska vara en restaurang som folk längtar till”, säger restaurangchef Abdulmajed.Foto: Sofyan Aswad

– Det mesta är sig likt än så länge, men vi har till exempel utökat buffén till att förutom kinamat även erbjuda amerikansk friterad kyckling och många turkiska rätter. Vi hoppas att dessa rätter får positiva reaktioner, säger han.

– Vårt mål är att det här ska vara en restaurang som folk längtar till, och gärna rekommenderar till andra, säger han.

Steakhouse No 9
Steakhouse No 9Foto: Sofyan Aswad
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.