unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nu kan du söka primärvård på nätet igen

Primärvården Skåne har öppnat online igen. Via nätet kan du få kontakt med läkare eller sjuksköterska.
Allt fler söker vård digitalt under coronapandemin.
Allt fler söker vård digitalt under coronapandemin.
Foto: Region Skåne

Primärvård Skåne Online lanserades i samarbete med Vårdinnovation hösten 2019. Men satsningen stoppades efter en granskning. Nu är det åter möjligt att kontakta vården via nätet och snabbt få svar på vissa frågor.

quote
Vård ska komma så nära skåningen som möjligt. Arbetet med digitala verktyg är ett mycket viktigt led i detta

Via vårdcentralens hemsida eller 1177.se kan du som patient få kontakt med sjuksköterska eller läkare för bedömning, råd eller recept. Du loggar in och får besvara frågor om dina besvär och hälsa. Sedan får du ett skriftligt svar från sjuksköterska eller läkare. Vid behov kan du även få ett videobesök och/eller en tid bokad för besök på den vårdcentral där du är listad.

quote
Det finns en stor efterfrågan för den här sortens tjänst. Och den har bara ökat under covid -19 pandemin

Skånes vårdcentraler är kopplade till tjänsten. Du når den via vårdcentralernas webbsidor under ”sök vård online”.

Birte Sandberg (C), Region Skåne.
Birte Sandberg (C), Region Skåne.
Foto: Fotograf jens christian

– Vård ska komma så nära skåningen som möjligt. Arbetet med digitala verktyg är ett mycket viktigt led i detta, säger Birte Sandberg (C), ordförande i primärvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

– Det finns en stor efterfrågan för den här sortens tjänst. Och den har bara ökat under covid -19 pandemin, säger Caroline Schön, chef för Primärvården Skåne online.