GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Notan efter Paludans koranbränning i Kristianstad: 1,1 miljoner

Rasmus Paludans besök kostade polisen och skattebetalarna över en miljon kronor. Utöver det hade Kristianstad kommun omkostnader på omkring 60 000 kronor.
Kristianstad • Publicerad 15 juni 2022
Rasmus Paludan på besök i Kristianstad.
Rasmus Paludan på besök i Kristianstad.Foto: Lasse Ottosson

Rasmus Paludan fick tillstånd att stå vid Ljunggrens i centrala Kristianstad mellan klockan 13.00 och 15.30 söndagen den 29 maj.

Inför Rasmus Paludans möte vid Residensgatan söndagen den 29 maj har parkeringar stängts av.
Inför Rasmus Paludans möte vid Residensgatan söndagen den 29 maj har parkeringar stängts av.Foto: Mikael Hallqvist

Förutom glåp- och skällsord från några av personerna på andra sidan avspärrningarna så blev det en relativt lugn manifestation. Till följd av den högerextreme politikerns ankomst till Kristianstad hade dock stora polisresurser kallats in och flera gator stängts av.

Enligt beräkningar gjorda av ekonomiavdelningen hos Polismyndigheten har man kommit fram till ett schablonbelopp, det vill säga den ungefärliga nota som svenska staten och skattebetalarna ska stå för.

Rasmus Paludan  i Kristianstad
Rasmus Paludan i KristianstadFoto: Lasse Ottosson

Summan för insatsen i Kristianstad landade, enligt polisens beräkningar, på 1 070 000 kronor. Polisen poängterar dock att det inte är någon fastställd prislapp, insatsen kan alltså ha kostat ännu mer.

Enligt kommunen handlar det om ett belopp på 50 000 till 60 000 kronor. Det innefattar då kostnader som varit för exempelvis extra bevakning, tekniska förvaltningens arbete med att stänga av vägar med mera.

Rasmus Paludan  i Kristianstad
Rasmus Paludan i KristianstadFoto: Lasse Ottosson
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.