1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Mycket färre covidpatienter i Skåne

Med 32 personer färre som vårdas för covid-19 på sjukhusen i Skåne har det skett en rekordstor nedgång i antalet inlagda. Det visar ny statistik i början av februari från Region Skåne.
Kristianstad • Publicerad 10 februari 2021
Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet personer som behöver sjukhusvård i Skåne har minskat kraftigt under de senaste veckorna. Den 3 februari vårdades totalt 285 covidpatienter, varav 48 får intensivvård. Så få har inte varit inlagda sedan veckorna före jul.

På CSK vårdades 52 covidpatienter i början av februari, vilket är nästan en halvering jämfört med den tidigare toppnoteringen i början av januari.

Samtidigt blir allt färre skåningar smittade enligt Region Skåne. Särskilt bland äldre har smittspridningen minskat.

Fram till vecka fyra hade minst 21 000 skåningar fått sin första vaccindos mot coronaviruset, men nu har det uppstått en brist på vaccin.

Pfizer har minskat sina leveranser med 25 procent i fyra veckor. Även Moderna har minskat en kommande leverans med 25 procent och dessutom skjutit fram leveransen. Astra Zeneca har minskat sin prognos mest och aviserar en minskning av sin leverans med cirka 80 procent.

Fakta

Covidläget i Skåne 2 februari

Covidläget i Skåne 2 februari

Nya konstaterade covid-19-fall: 432

Totalt antal konstaterade covid-19-fall: 98 795

Inlagda på IVA med konstaterad covid-19: 48

Inlagda på vårdavdelning med konstaterad covid-19: 237

Antal avlidna med covid-19: 1383 (1 februari)

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.