1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Misstänkt för skjutning på Gamlegården dömd till fängelse

21-årigen ska ha setts på en motorcykel i samband med att skotten föll. Nu är han dömd för narkotika- och penningtvättsbrott.
Kristianstad • Publicerad 8 november 2021 • Uppdaterad 27 mars 2022
Gamlegården Center.
Gamlegården Center.Foto: Tommy Svensson

Skottlossningen vid Gamlegårdens centrum där tre personer skadades, utfördes 3 augusti. En moped eller motorcykel körde enligt vittnen förbi köpcentret och skott avlossades. En av dem som misstänks ha suttit på motorcykeln är 21-åringen.

Medan mordförsöken utreddes lämnade 21-åringen Kristianstad och åkte till Stockholm. Den 11 september greps han på Centralplan. Polisen kroppsvisiterade honom och fann en påse med 97,4 gram kokain samt 19 000 kronor.

Under tiden som 21-åringen suttit i Kronobergshäktet i Stockholm har han också häktats som misstänkt för mordförsök efter skotten på Gamlegården. Den häktningen godkändes av Kristianstads tingsrätt 1 oktober och 21-åringen är fortsatt misstänkt för detta.

Domen om narkotikabrottet samt ett penningtvättsbrott förkunnades i Stockholms tingsrätt 29 oktober. 21-åringen dömdes av tingsrätten som skyldig. Straffet blir två års fängelse.

Häromdagen släpptes en 23-åring på fri fot. Han är misstänkt för medhjälp till mordförsök på Gamlegården. Kvar i Kristianstads polishus och häktet är de två 17-åringarna, misstänkta för mordförsök.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.