Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Mingla över Osbys framtid – kommunen vill höra dina idéer

Vet du vad som är bäst för Osbys framtid? Nu har du chansen att lämna dina idéer till beslutsfattarna på kommunen.
Den 30 augusti bjuds invånarna på mingel i kommunhuset.
Osby • Publicerad 14 augusti 2023
Osbygräv, Osby kommun
Osbygräv, Osby kommunFoto: Sofia Åström

I juli presenterade Samhällsbyggnadsnämnden ett förslag på hur kommunen ska utvecklas fram till år 2040. Tanken är att översiktsplanen ska ge svar på diverse frågor – till exempel hur kommunens mark ska användas på bästa sätt, eller var det ska byggas villaområden och fler industrier.

– Jag förväntar mig och hoppas verkligen att vi får in många svar på det här. Så man inte kommer i efterhand och säger ”varför gjorde ni inte si eller så”. Kom med tankar och idéer nu! Det är nu man har chansen att verkligen tycka till, har Lotte Melin (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, sagt till tidningen i en tidigare intervju.

Lotte Melin (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, ser fram emot många svar på planen.
Lotte Melin (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, ser fram emot många svar på planen.Foto: Agnes Malteson
Annons

För att ta ett steg närmare medborgarna bjuder kommunen nu in allmänheten till ett samrådsmingel klockan 15-19, onsdagen den 30 augusti, i kommunhuset. Då ges tillfälle att träffa och ställ frågor till representanter bakom förslaget till den nya översiktsplanen.

Du kan även läsa samrådshandlingen digitalt och skicka in dina synpunkter med mejl. Översiktsplanen är på samråd från den 16 juni till den 17 september 2023.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons